Erik Mikael Karlsson, ny VD och konserthuschef för Malmö Live Konserthus
Erik Mikael Karlsson
Særún Hrafnkelsdóttir Norén

För närvarande är Erik Mikael Karlsson VD vid Norrlandsoperan, där han utfört ett mycket uppskattat arbete med att sätta verksamheten på kartan och stärka nationella och internationella samarbeten. Han har även en mångårig erfarenhet av radioproduktion från Sveriges Radio där han ansvarat för både direktsändningar och musikprogram.

”Erik Mikael har en djup insikt i musikens betydelse för människans hälsa och välmående. Hans ledarprofil och intresse för människor passar väl in i den tid och de utmaningar Malmö Live Konserthus nu står inför. Vi ser fram emot att få välkomna Erik Mikael till Malmö Live Konserthus”, säger styrelseordförande Birgit Hansson.

Jag är oerhört stolt och glad att få bli VD och Konserthuschef för Malmö Live Konserthus & Malmö SymfoniOrkester och få leda och utveckla ett fantastiskt vackert konserthus med en otroligt fin musikalisk bredd och med en symfoniorkester i toppklass. Jag hoppas att mina erfarenheter, mina många år i musikbranschen, min passion för musik och för att bygga både nationella och internationella nätverk och skapa hållbara samarbeten kommer bidra till en positiv utveckling och tydligare profil för hela husets olika verksamheter med symfoniorkestern som juvelen i kronan”, säger Erik Mikael Karlsson.

Erik Mikael Karlsson tillträder som VD den 1 mars 2024. Simon Törnqvist fortsätter som Tf. VD för bolaget fram till dess.

Du kanske också är intresserad av

Oscar Zia
Publicerad: 2023-09-20

En morgonkonsert är som en mental dusch about

Anna Brånhede har gått på morgonkonserterna PAUS på Malmö Live under de senaste två säsongerna.

– Jag föll direkt för konceptet, säger hon.

Läs mer about En morgonkonsert är som en mental dusch
Line Breuning, chef för publikutveckling på Malmö Live och Pelle Cassius Lambert, medverkande i Malmöiter
Publicerad: 2023-09-11

Malmö Live öppnar upp för alla malmöiter about

Med gratiskonsertserien Malmöiter vill Malmö Live visa upp bredden i Malmös musikliv. Pelle Cassius Lambert har noga valt ut tre akter som med glädje och publikdans i höst ska få leda besökarna in i helgen.

Läs mer about Malmö Live öppnar upp för alla malmöiter
Loulou Lamotte framför MFF-hymnen tillsammans med MSO
Publicerad: 2023-08-17

Åh, vi älskar Malmö FF – MSO framför Hymnen about

Den 20 augusti handlar allt om fotboll! För då framför 14 musiker ur Malmö SymfoniOrkester MFF-hymnen tillsammans med Loulou Lamotte och hela publiken på Eleda Stadion, innan matchen mot Djurgården.

Läs mer about Åh, vi älskar Malmö FF – MSO framför Hymnen
Senast uppdaterat: 2024-02-20