Oscar Zia
Oscar Zia är en av artisterna som gör en PAUS-konsert i höst på Malmö Live
Paulina Torbjörnsen

Malmö Lives konsertkoncept PAUS innebär cirka 30 minuter långa konserter med start 08.15 i konsertsalen. Konserterna har fri entré, men biljetterna ska förbokas. Anna Brånhede bor i Malmö och jobbar som grafisk formgivare i Lund. Normalt cyklar hon till och från jobbet varje dag.

– Att cykla till jobbet är den bästa meditation jag kan tänka mig. Och konceptet PAUS påverkar mig på samma sätt, det är som en mental dusch. Det försätter mig i ett harmoniskt tillstånd som följer med hela dagen. Det är svårt att beskriva men kanske lite som att göra yoga eller meditera på morgonen för att ge dagen en positiv start.

Anna Brånhede
Anna Brånhede uppskattar PAUS-konserterna.

För många år sedan var Anna på en föreläsning av en elitidrottscoach som pratade om vikten av att på morgonen försätta sig i ett positivt tillstånd.

– Så det är det jag håller på med, jag är medveten om vad det gör med hela dagen. Och jag kan tänka mig att det är på ett liknande sätt som de har tänkt på Malmö Live, det är väldigt meditativa konserter, de har valt artister vars musik uppmuntrar till eftertanke och reflektion.

Att cykla till jobbet är den bästa meditation jag kan tänka mig. Och konceptet PAUS påverkar mig på samma sätt.

Anna Brånhede minns en PAUS-konsert med den norske pianisten Otto Totland som en av sina starkare konsertupplevelser.

– Jag hade lyssnat mycket på honom under några år och bara väntat på att han skulle komma till Sverige och så skulle han nu framträda på en gratiskonsert på morgonen på Malmö Live. Otto Totlands instrumentala och vemodiga pianomusik fyllde salongen vid en tidpunkt som inträffade bara några veckor efter att Ryssland invaderat Ukraina. Jag kände där jag satt hur känslorna svämmade över och tårarna föll, och kunde samtidigt känna en samhörighet med den övriga publiken. Kanske var vi flera som där och då kände hur det brast inombords, jag tror det. I Ukraina fortsatte musiker att spela inför publik, tonsättare komponerade inifrån skyddsrum och man blev så medveten om musiken och konsten som motståndskraft.

Det är roligt att bli överraskad av artister som jag inte känner till sedan tidigare.

Anna tycker det är positivt att konserterna är gratis, även om hon säger att hon absolut skulle ha gått oavsett:

– Det jag också tycker är fint med gratiskonceptet är att det når ut till folk som kanske inte hade upptäckt det annars. När Christian Kjellvander spelade var det kanske inte enbart den publik man vanligtvis ser på hans konserter som var där så kanske han nu fick ytterligare lyssnare. Jag tycker själv att det är roligt att bli överraskad av artister som jag inte känner till sedan tidigare.

PAUS hösten 2023

Konserten börjar 08.15 i konsertsalen och pågår i cirka 30 minuter utan paus. Fri entré, men biljett förbokas.

20 september: Jean-Michel Blais

22 november: Oscar Zia

Relaterade evenemang

Jean-Michel Blais i höstens första morgonkonsert på Malmö Live
20 september 2023 Fribiljett Konsertsalen
PAUS: Morgonkonsert // Jean-Michel Blais
Nu har vi glädjen att välkomna Jean-Michel Blais till Malmö Live för en intim morgonkonsert i vår programserie PAUS med fria morgonkonserter. Förbered er på känslor, vackra toner, minimalism och stor variation!
Oscar Zia och Malmö Live bjuder in till gratis morgonkonsert
22 november 2023 Fribiljett Konsertsalen
Paus: Morgonkonsert // Oscar Zia
Nu kliver Oscar Zia upp på scen i vår programserie PAUS, där vi bjuder in till gratis morgonkonserter. Kan man börja dagen bättre?

Du kanske också är intresserad av

Line Breuning, chef för publikutveckling på Malmö Live och Pelle Cassius Lambert, medverkande i Malmöiter
Publicerad: 2023-09-11

Malmö Live öppnar upp för alla malmöiter about

Med gratiskonsertserien Malmöiter vill Malmö Live visa upp bredden i Malmös musikliv. Pelle Cassius Lambert har noga valt ut tre akter som med glädje och publikdans i höst ska få leda besökarna in i helgen.

Läs mer about Malmö Live öppnar upp för alla malmöiter
Erik Mikael Karlsson, ny VD och konserthuschef för Malmö Live Konserthus
Publicerad: 2023-08-18

Erfaren musikprofil utsedd till ny VD för Malmö Live Konserthus about

Efter en omfattande rekryteringsprocess har Malmö Live Konserthus AB styrelse fattat beslut att utse Erik Mikael Karlsson som VD & Konserthuschef för Malmö Live Konserthus. Erik Mikael Karlsson har en gedigen erfarenhet från kultursektorn, både som ledare och tonsättare.

Läs mer about Erfaren musikprofil utsedd till ny VD för Malmö Live Konserthus
Loulou Lamotte framför MFF-hymnen tillsammans med MSO
Publicerad: 2023-08-17

Åh, vi älskar Malmö FF – MSO framför Hymnen about

Den 20 augusti handlar allt om fotboll! För då framför 14 musiker ur Malmö SymfoniOrkester MFF-hymnen tillsammans med Loulou Lamotte och hela publiken på Eleda Stadion, innan matchen mot Djurgården.

Läs mer about Åh, vi älskar Malmö FF – MSO framför Hymnen
Senast uppdaterat: 2023-09-20