Alero Ikomi Svärd
Alero Ikomi Svärd
Johan Bävman

"I biljettkassan har jag direktkontakt med kunderna. Många ringer in för att köpa biljetter, fråga om konserthuset eller konserter, eller om det är något som inte funkar på hemsidan så erbjuder vi service. Sen kan man förstås också köpa biljetter på plats och hämta ut biljetter, så då har vi mer face to face-kommunikation. Har någon tappat bort något eller har ett klagomål eller kritik antingen på en konsert eller på konserthuset så är det vi som tar emot det och tar det vidare, och det är alltid bra att höra vad som kan förbättras, man kan alltid bli bättre! Men en stor majoritet är glada och jättenöjda.

Det är kul att träffa kunderna, och när abonnenter kommer så känner de ofta igen oss efter ett tag, och vi känner igen dem – vi skapar en relation med kunderna. Det är väldigt intressant att se vilka som är musikintresserade, och det är roligt att få vara en del av kulturen i Malmö. Det är kul också att träffa besökarna till andra konserter än de klassiska. Dem ser man inte lika ofta, det är oftast de trogna kunderna som kommer och de vet ju kvaliteten på MSO redan. Men när någon är här och tittar på något annorlunda ur vårt specialprogram, som Benny Andersson-konserten, då är det en helt annan publik än den vi är van vid, och speciellt fler yngre. Det var många som blev nöjda med den konserten och tyckte det var roligt att komma hit. Det är jättekul att se, för vi har ett väldigt fint konserthus, och de är väldigt duktiga i orkestern och det är fint att fler får ta del av det. Och huset är så unikt, konsertsalen är byggd för att akustiken ska vara så bra som möjligt och det är speciellt att få uppleva MSO där. Det är verkligen ett coolt hus.

Vi vill vara ett hus för alla malmöbor, vi har sittplatser här där man kan sitta och plugga eller äta, och det ligger jättecentralt, så är man i svängarna kan man alltid komma förbi och sitta här om man vill.
Alero Ikomi Svärd
Alero Ikomi Svärd
Alero Ikomi Svärd föredrar personligen hiphop, R´n´B och pop men är jätteglad över möjligheten att få lyssna på klassisk musik i jobbet.
Johan Bävman

Malmö Live är en väldigt trevlig arbetsplats, vi träffar mycket människor och har kul på jobbet. Jag själv tycker mest om hiphop, R'n'B och pop, men kan ändå uppskatta klassisk musik som Sibelius och annorlunda konserter som Benny Andersson-konserten – det är det som är så kul med Malmö Live. När jag har chansen att gå på konserter här så försöker jag gå, det är också bra för mig att hålla koll, och roligt att se MSO spela.

Den första konserten jag gick på när jag börjat jobba här var Disco Night Fever och då fick jag se MSO med Lina Hedlund, Linda Pritchard och Andreas Lundstedt och det var ju något helt annat, MSO i kombination med disco. Det var verkligen fantastiskt att gå på och fick mig att tycka att det här jobbet är helt magiskt!"

Du kanske också är intresserad av

Oscar Zia
Publicerad: 2023-09-20

En morgonkonsert är som en mental dusch about

Anna Brånhede har gått på morgonkonserterna PAUS på Malmö Live under de senaste två säsongerna.

– Jag föll direkt för konceptet, säger hon.

Läs mer about En morgonkonsert är som en mental dusch
Line Breuning, chef för publikutveckling på Malmö Live och Pelle Cassius Lambert, medverkande i Malmöiter
Publicerad: 2023-09-11

Malmö Live öppnar upp för alla malmöiter about

Med gratiskonsertserien Malmöiter vill Malmö Live visa upp bredden i Malmös musikliv. Pelle Cassius Lambert har noga valt ut tre akter som med glädje och publikdans i höst ska få leda besökarna in i helgen.

Läs mer about Malmö Live öppnar upp för alla malmöiter
Erik Mikael Karlsson, ny VD och konserthuschef för Malmö Live Konserthus
Publicerad: 2023-08-18

Erfaren musikprofil utsedd till ny VD för Malmö Live Konserthus about

Efter en omfattande rekryteringsprocess har Malmö Live Konserthus AB styrelse fattat beslut att utse Erik Mikael Karlsson som VD & Konserthuschef för Malmö Live Konserthus. Erik Mikael Karlsson har en gedigen erfarenhet från kultursektorn, både som ledare och tonsättare.

Läs mer about Erfaren musikprofil utsedd till ny VD för Malmö Live Konserthus
Senast uppdaterat: 2022-08-18