Das Lied von der Erde

12 oktober 2023
Konsertsalen
ca 2 timmar inkl. paus
Malmö Live Konserthus
145-460 kronor
Biljettinformation

Den här konserten ingår i konsertserierna Platina och Guld, säsongen 2023-24. För dig som inte abonnerar på en konsertserie släpps biljetterna upp till försäljning den 8 augusti 2023. 

Das Lied von der Erde

Das Lied von der Erde – Jordens sång, baseras på dikter ur ”Den kinesiska flöjten” av Hans Bethge. Mahler förundrades av visionen av jordens skönhet i dem och valde ut sju av dikterna och satte musik till dem.

Sångcykeln är komponerad i sex delar där den sista, avslutande satsen är nästan lika lång som de föregående tillsammans. Det genomgående budskapet är att jordens skönhet är evig, men att människans stund på jorden en dag kommer att ta slut. Det sista som hörs i denna sång- symfoni är ordet ”ewig” som svävar som ett avsked över konsertsalen.

Pausservering

Information om mat- och dryckesbokningar till din konsert publiceras löpande. Klicka gärna på knappen nedan för att läsa mer!

Till sidan om pausservering

Program

Strauss, Richard Tod und Verklärung
Mahler, Gustav Das Lied von der Erde

Medverkande

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) grundades 1925 och består av ca 90 heltidsanställda yrkesmusiker från nästan 20 länder. Orkestern är stolt bärare av den traditionella symfoniska repertoaren, men strävar också efter att föra den symfoniska musiken framåt Read more
Fabien Gabel dirigent
Som så många dirigenter hade även Fabien Gabel en instrumentalutbildning och musikerkarriär bakom sig innan han inriktade sina studier mot dirigering. Gabel studerade trumpetspel vid Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris och vid Hochschule für Musik Karlsruhe. Efter studietiden spelade han i de ledande Parisorkestrarna med dirigenter som Pierre Boulez, Riccardo Muti och Simon Rattle. År 2002 deltog Gabel vid en kurs i Aspen Summer Music Festival med David Zinman som lärare och detta blev starten på Gabels dirigentbana. Han blev snabbt en efterfrågad dirigent och samarbetar nu med ledande orkestrar i Europa och USA. Read more
Eve-Maud Hubeaux Mezzosopran
Nikolai Schukoff Tenor
Last updated: 2023-04-17