• Dekorativ evenemangsbild på Thomas Dausgaard, dirigent till Wagner & Bruckner med Malmö SymfoniOrkester, säsongen 2024–25

Wagner & Bruckner

Följ med på en känslosvallande resa mellan ömsint familjekärlek och storslagen passion. 

Stig in i en värld av passion och storslagenhet i en konsert där du möter två mästerverk från den tyska romantiska eran. Richard Wagners intima Siegfried-Idyll är en öm gåva till kärleken och familjen. Därefter tar Bruckners Symfoni nr 4 med oss på en episk resa genom tid och toner, fylld med majestätiska landskap och kraftfulla orkestrala strömningar. Här får MSO verkligen visa hela sin styrka under ledning av Thomas Dausgaard.

12 september 2024
Konsertsalen
ca 2 timmar 10 min inkl. paus
145 - 460 kronor
Malmö Live Konserthus

Medverkande

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) är en av Sveriges ledande symfoniorkestrar med hög internationell nivå och en bred klassisk orkesterrepertoar men även en stark förankring i nutida repertoar med beställningsverk av vår tids ledande tonsättare.Read more
Thomas Dausgaard Dirigent
Den danske dirigenten Thomas Dausgaard är känd för sina kreativa och innovativa konsertprogram. Han är också en skicklig arrangör och har bland annat orkestrerat Brahms Ungerska Danser, sånger av Grieg och Sibelius och Mussorgskijs Tavlor på en utställning. Read more

Program

Wagner, Richard Siegfried-Idyll i E-dur 20 min

Om verket

Siegfried Idyll komponerades av Richard Wagner som en gåva till sin hustru, Cosima, på deras bröllopsdag den 25 december 1870. Wagner hade komponerat stycket som en överraskning och lät det först framföras för Cosima av en grupp musiker på bröllopsdagsmorgonen utanför deras hem i Tribschen, Schweiz. 

Verket är en av Wagners mest personliga kompositioner och bär på en stor känslomässig tyngd. Det är skrivet för en mindre orkester och har en intim känsla jämfört med många av Wagners andra verk. Siegfried Idyll består av flera teman som varierar från stillsamma och drömska till lekfulla och glada, och speglar kärlekens olika nyanser. 

Musikaliskt sett är verket karakteristiskt för Wagners sena stil och innehåller många av hans typiska harmonier och melodiska teman. Det är en vacker och gripande komposition som fångar lyssnarens uppmärksamhet med sin innerliga skönhet och emotionella rikedom.  

Paus 25 min
Bruckner, Anton Symfoni nr 4 i Ess-dur, den ”Romantiska” 80 min

Nowak-versionen

1. Bewegt, nicht zu schnell 

2. Andante, quasi allegretto 

3. Scherzo. Bewegt - Trio. Nicht zu schnell, keinesfalls schleppend 

4. Finale. Bewegt, doch nicht zu schnell 

Pausservering & barer

Young man enjoys a drink during the interval at Malmö Live Concert Hall

Njut av Malmö Lives räksmörgås, eller något annat gott i pausen. När du förbokar pausservering ser vi till att maten är färdig och uppdukad på plats. Information om mat- och dryckesbokning publiceras löpande. 

Läs mer om pausservering

Konsertintroduktion

Konsertintroduktion kl. 18.00 med Einar Öhman på Kanalscenen.

Abonnemangsinformation

Den här konserten ingår i konsertserierna Platina och Silver.

Last updated: 2024-07-05