Malmö live konserthus
Malmö live konserthus. Högerklicka på bilden för att ladda ner.

Via vår pressida på Mynewsdesk kan du ladda ned bilder från och information om aktuella produktioner, musiker, artister och andra medverkande, liksom från våra scener, byggnaden och kvarteret Malmö Live samt ett urval företrädare för bolaget och vårt utbud. Pressreleaser och pressinbjudningar publiceras i första hand via Mynewsdesk så följ oss där för nyheter om både Malmö Live och Malmö SymfoniOrkester. 

Gå till Malmö Live Konserthus Mynewsdesk

 

Presskontakter

Line Breuning

Publikutvecklingschef

@email

tel +46 701 68 52 77

 

Sofia Alsterhag

Publikutvecklare/kommunikatör

@email

tel +46 766 08 24 48

 

Vanessa Edqvist

Publikutvecklare/kommunikatör barn och unga

@email

tel +46 736 81 69 16

 

Lisa Karinsdotter

Publikutvecklare/kommunikatör Malmö SymfoniOrkester (MSO) och det symfoniska

@email

tel +46 705 08 04 42

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester på scenen i konsertsalen. Högerklicka på bilden för att ladda ner.

Recensionsbiljetter

Till de flesta konserter och arrangemang finns ett fåtal biljetter/platser avsatta för arbetande press – i första hand till recensenter, skribenter och fotografer på uppdrag. Pressbiljetterna bokas senast 2 dagar innan det aktuella tillfället och hämtas ut i biljettcenter senast 30 minuter före konsertstart (om inget annat är överenskommet).  Vid avbokningar är vi tacksamma om du hör av dig omgående.

För pressbiljetter till Malmö Lives egna konserter och MSO kontakta berörd publikutvecklare.

För pressbiljetter till konserter som genomförs av externa arrangörer, till exempel KB, Julius Produktion, ALL THINGS LIVE, Live Nation med flera andra) vänd dig till det aktuella bolaget. Normalt kontaktar de själva lokala medier inför konserttillfällen. Vet du inte vem som arrangerar en viss konsert så hör av dig till oss för vägledning. 

Pressvisningar och presskonferenser

Vid serieproduktioner, säsongsöppning och särskilda satsningar bjuder vi in till pressvisningar och presskonferenser. Följ oss gärna via Mynewsdesk så missar du inte någon inbjudan. Vid riktigt stora evenemang behövs pressackreditering för arbetande press. Det informerar vi om när/om det är aktuellt.

Pressfotografering och filmning i samband med konsert 

Här på Malmö Live finns många fina fotomiljöer, inte minst i den stora konsertsalen. Pressfotografer bokar fotopass till våra konserter antingen via sina uppdragsgivare eller direkt hos oss på Malmö Live. 
Fotopass hämtas ut i Biljettercenter senast 30 minuter före konsertstart. Kom gärna i god tid före konsertstart om du är ny som fotograf på Malmö Live. Då kan vi ha en kort genomgång och visa den aktuella spelplatsen.

I normalfall går det bra att fotografera och filma vid alla konserter och arrangemang enligt gängse branschpraxis. Det vill säga på angivna platser och i regel i konsertens inledning (båda enligt överenskommelse) samt utan att störa publik, medverkande, teknikmedarbetare eller gå i vägen för eventuella filmkameror. Vid vissa konserter finns det begränsningar som gästande arrangörer eller produktionsbolag styr över. Hör med pressansvarig om vad som gäller.

För fotografering/filmning vid klassiskt symfoniska konserter med MSO eller gästande orkestrar kan det finnas andra regler, beroende på den aktuella konserten. Hit hör att endast tyst kamera är tillåten samt att klädsel är svart/mörk kavaj, enligt internationell standard. För samtliga fotograferingstillfällen gäller att fotografer som arbetar vid konserter på Malmö Live ska ha mörk och vårdad klädsel, att fotopasset ska bäras synligt samt att fotografering med blixt inte är tillåten.

Fotografering i foajéer och publika utrymmen

Allt fler företag, utbildningar och privatpersoner söker sig till Malmö Live för olika typer av fotograferingar och inspelningar. Det tycker vi är riktigt roligt! För att slinka in och ta bilder/filmer för privat bruk behövs ingen överenskommelse i förväg. Är det däremot för professionellt bruk ska man höra av sig till oss i förväg så vi kan komma fram till lämplig dag och tid. Vi vet vad som är på gång och stämmer av med kollegorna på Clarion Hotel & Congress så ni inte råkar hamna mitt i ett stort konferensmingel, golvtvättning eller bland ett par hundra förskolebarn på väg till en aktivitet hos oss – eller något annat.
Det kostar inget att fotografer/filma i våra allmänna utrymmen, men är ni i behov av ommöblering, städning och el med mera, då debiteras det. Likaså om du vill  boka tid i konsertsalen eller i Kuben.
Kontakta @email om du behöver rådgivning eller undrar över något.  

Bolagsfakta

Information om ledning, styrelse, vårt uppdrag och verksamhet, annan bolagsinformation finns genom att gå till Bolagsstyrning & Ekonomi

Följ våra kanaler

Vår hemsida och våra sociala medier är rika på information. Här publicerar vi konsertnyheter, tips och berättelser regelbundet. Följ oss gärna i den/de kanaler som passar dig bäst. 

Facebook Malmö Live: https://www.facebook.com/malmolive

Facebook Malmö SymfoniOrkester: https://www.facebook.com/malmosymfoniorkester

Facebook 040 Live: https://www.facebook.com/live040

Facebook Barnens Malmö Live: https://www.facebook.com/barnenslive

Instagram Malmö Live: https://www.instagram.com/malmolive/

Instagram Malmö SymfoniOrkester: https://www.instagram.com/malmosymfoniorkester

Instagram 040 Live: https://www.instagram.com/040live

Instagram Barnens Malmö Live: https://www.instagram.com/barnenslive

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/malm%C3%B6-live-konserthus

Pressmaterial – logotyper

Last updated: 2024-02-22