• Avishai Cohen Trio

INSTÄLLD: Avishai Cohen Trio

Avishai Cohen är en av den samtida jazzens största namn. Känd för sin elektriska scennärvaro och gränslösa musik skapar han en alldeles egen musikalisk värld fylld av elegans och energi. Här blandas den samtida jazzen med folksånger från delar av världen. Den här konserten är ett måste för alla jazzälskare!  

Bassisten Avishai Cohen har under de senaste 25 åren intagit en självklar position som en av de mest uppskattade musikerna och kompositörerna på den internationella jazzhimlen. Han fick sitt genombrott som medlem i Chick Coreas trio och började tidigt släppa eget material. Sedan dess har han varit ute på flera internationella soloturnéer.  

Under sin karriär har Avishai Cohen utvecklat en alldeles egen stil där han har flyttat fram gränser och mixat jazz med den symfoniska traditionen. I hans musik blandas traditionella toner med klangerna från samtida jazz. Att ta del av Avishai Cohens musik live är något alldeles extra. Hans beskrivs ofta som en publikmagnet, sann virtuos och lekfull improvisatör.   

Avishai Cohen har en nära relation till Sverige och har tidigare gett en bejublad konsert på Malmö Live. När han nu återvänder till vår Konsertsal är det med sin nya trio, och tillsammans kommer de att framföra nya kompositioner blandat med musik från hans senaste hyllade album ”Shifting Sands” och favoriter från hans tidigare repertoar. Förutom Avishai Cohen består trion av Guy Moskovich på piano och Roni Kaspi på trummor.  

6 september 2024
Konsertsalen
ca 1 timme 30 min (ingen paus)
295 - 595 kronor
Malmö Live konserthus

INSTÄLLD KONSERT

Vi måste tyvärr meddela att Avishai Cohen Trio är inställd. Biljettköpare har blivit kontaktade via email.

Medverkande

Avishai Cohen basist och sångare
Under de senaste 25 åren har den internationellt erkända bassisten, sångaren och kompositören Avishai Cohen kommit att räknas som en av tungviktarna inom den samtida jazzen, med en katalog som går att jämföra med legendarerna även bortom jazzens värld. Känd för sina fängslande liveframträdanden, sin unika ljudbild och musikaliska ställningstagande, lockar han publik, lyssnare och passionerade fans över hela världen. Avishai Cohens musik har format och influerat många andra. Read more
Roni Kaspi
Roni Kaspi, född 2000 i Israel, tog sin examen från Berklee College of Music i USA. I början av 2022, under pandemins första nedstängning, träffade hon Avishai Cohen. Tillsammans framförde de virtuella konserter på Facebook. Interaktionen mellan dem båda, som skedde på distans, utvecklades omedelbart till ett starkt musikaliskt band. Detta ledde i sin tur till att Roni Kaspi bjöds in att turnera med Avishai Cohen.
Guy Moskovich
Guy Moskovich föddes 1996 I Israel, och är en lovande jazzpianist och kompositör, som för närvarande är bosatt i New York. Avishai Cohen har följt Guy Moskovichs karriär under flera år, där han trots sin unga ålder han har redan etablerat sig som en av sin generations mest efterfrågade pianister och kompositörer, både i Israel och New York.
Last updated: 2024-07-05