Åsa Fång

Åsa Fång är en gränsöverskridande artist som gjort en rad kritikerrosade roller som sångerska, skådespelerska och musikalartist. 2019 är hon aktuell i musikalen Oliver! på Göteborgsoperan. Särskild erkännande har hon fått för sin träffsäkra och personliga tolkning av Edith Piaf. Hennes föreställning Edith Piaf - Livet och Kärleken och föreställningen Brel möter Piaf - rebellen och sparven fångar det som blivit Åsa Fångs signum; en mångsidig artist med fransk spets och en särskild förmåga att beröra publiken.

Åsa Fång har haft roller i flera stora musikaler som bl.a. Miss Saigon, Billy Elliot, Matilda, Cabaret , Jesus Christ Superstar, Spelman på taket, Rivierans Guldgossar m.fl.

För rollen som Hemska Häxan i Trollkarlen från OZ - vann hon en Guldmask. Åsa medverkade även i Robert Gustafssons 25-års jubileumsshow. Åsa har gett ut CD:n Åsa Fång sjunger Edith Piaf - La vie et l´amour och är gästsolist i flera skivproduktioner. Hon har även synts i en rad TV- produktioner såsom Så ska det låta och Doobidoo och medverkar i filmerna om Johan Falk.
 

solist
Senast uppdaterat: 2024-01-21