Från den 1 december 2021 inför Malmö Live vaccinationsbevis för alla över 18 år vid konserter och arrangemang med fler än 100 deltagare. D v s alla konserter i Konsertsalen samt de flesta i Kuben och på Kanalscenen.

Det gör vi i enlighet med regeringsbeslutet den 24 november om en ändring i begränsningsförordningen som möjliggör användning av vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus. Alternativet var att återinföra restriktioner gällande avstånd och sällskapens storlek, som för oss skulle betyda att vi bara kunna ta in 300 personer i konsertsalen.

  • Ett vaccinbevis är enligt folkhälsomyndigheternas riktlinjer giltigt 14 dagar efter den andra dosen.
  • Både digitala och fysiska vaccinbevis accepteras och de ska visas fram tillsammans med legitimation. Det gäller även skolklasser och grupper.
  • Undantag görs för personer under 18 år och personer som av medicinska skäl inte kan vaccinera sig mot covid-19.
  • Bevis på negativa Covidtest är inte giltiga.

Konsert med extern arrangör

Det är inte Malmö Live Konserthus som beslutar om vaccinationsbevis och återbetalning, när det gäller konserter/evenemang som arrangeras av externa bolag, d v s som hyr Konsertsalen eller Kuben av oss. Vi har dock en dialog med dem för att ta reda på hur de kommer att hantera berörda konserter och vi uppdaterar de respektive konsertsidor, så fort vi har tillgänglig information.

Frågor och svar

Vad gäller för barn och unga?

Barn behöver inte visa fram vaccinbevis och är fortfarande välkomna. Uppvisning av vaccinbevis gäller personer från och med 18 år. I de fall en persons ålder (under 18 år) inte är uppenbar måste legitimation kunna uppvisas. Det gäller även skolklasser och grupper.

Jag är inte vaccinerad – och kommer inte att bli det innan konsertdatum. Vad gör jag?

Du erbjuds att återköpa din/dina biljetter mot ett presentkort med en giltighet på 2 år. Kontakta oss via [email protected] med ordernummer så löser vi det. Vi erbjuder detta för konserter som sker 3 månader framåt i tiden (löpande från datum), och vi ber dig att kontakta oss minst 2 veckor innan den aktuella konserten.

Detta gäller för konserter och föreställningar arrangerade av Malmö Live Konserthus. Externa arrangörer behöver kontaktas direkt i denna fråga.

Jag är inte vaccinerad av medicinska skäl. Vad gör jag? 

Vid inpassering måste du kunna visa fram ett giltigt intyg från hälsovården.

Jag är vaccinerad men har inget vaccinbevis – vad gör jag?

Här finns mer information om vad du ska göra: https://www.ehalsomyndigheten.se/nyheter/2021/sa-gor-du-for-att-fa-ett-vaccinationsbevis/

Hur kommer ni att kontrollera våra vaccinbevis? Kan vi även visa fram fysiska bevis?

Vi scannar vaccinationsbevisen – båda de fysiska och de digitala – och ber om att ni samtidigt visar fram legitimation.

Jag är vaccinerad i utlandet, gäller mitt vaccinbevis?

Är du vaccinerad i ett annat EU-land gäller EU:s digitala vaccinationsbevis. EU erkänner också vaccinationsintyg från arton andra länder, däribland Norge och Storbritannien. Läs mer här.

 

Hur vi jobbar förebyggande inför konsert

Vi gör vårt bästa för att du som gäst i publiken ska känna dig så säker det bara går i samband med våra konserter. Från den 1 december covidtestas våra publikvärdar dagligen innan de arbetar i foajéer och konsertsalar. 

Vi säkrar att det finns handsprit på många ställen i våra lokaler och vi gör vårt bästa för att undvika köer och trängsel.

Kom ihåg att du inte ska komma hit om du har symptom – vi återbetalar med presentkort fram till 7 timmar innan konsert.

 

Vi uppdaterar denna sida löpande och kommer även att skicka ut epost med aktuell information 3-4 dagar innan berörd konsert.

Senast uppdaterat: 2021-12-01