Wienerafton 2022

5 jan 2022
Konsertsalen
ca 1 timme 10 minuter (ingen paus)
Malmö Live Konserthus
195 - 595 SEK

Virvlande valser, taktfasta marscher och sprittande polkor. När Malmö SymfoniOrkester bjuder in till Wienerkonsert blir det en konsert full av tradition - och vem kan passa bättre att leda orkestern än Rainer Honeck som till vardags spelar i anrika Wienerfilharmonikerna? Ni har säkert sett honom otaliga gånger då han suttit som konsertmästare på de TV-sända nyårskonserterna från Wien och nu är han åter gäst hos oss. Rainer vet precis hur Straussvalserna skall spelas och hur extranumret skall låta.

Medverkande

Malmö SymfoniOrkester
Malmö SymfoniOrkester (MSO) grundades 1925 och består av ca 90 heltidsanställda yrkesmusiker från nästan 20 länder. Orkestern är stolt bärare av den traditionella symfoniska repertoaren, men strävar också efter att föra den symfoniska musiken framåt
Rainer Honeck dirigent/Stehgeiger
Rainer Honeck är född i Nenzing, Österrike, och började spela violin vid sju års ålder. Han utbildade sig för professor Alfred Staar vid Högskolan för musik och scenkonst i Wien. Rainer började spela förstaviolin både i Statsoperans orkester och i filharmonin i Wien 1981. Sedan 1992 är han konsertmästare i Wienerfilharmonin och har bland annat hunnit med ett antal av de populära nyårs­konserterna som årligen TV-sänds världen över från Musikverein i Wien. Honeck är dessutom välrenommerad som solist och fram­träder främst i hemlandet, bland annat på Bregenz­festivalen, men han har också Promskonserter i London på meritlistan.

Bra att veta om konserten

Biljettsläpp

Konserten har biljettsläpp 10 augusti kl. 09.00.

Senast uppdaterat: 2021-04-19