Meny

Malmö SymfoniOrkester

MSO – En av Sveriges ledande symfoniorkestrar.

Malmö SymfoniOrkester grundades i Malmö 1925 och har verkat som renodlad symfoniorkester sedan 1991. Innan dess var uppdraget delat, orkestern verkade som opera- och symfoniorkester i staden. Idag är vi en av Sveriges 4 största professionella symfoniorkestrarna. I Malmö Live Konserthus presenteras ett rikt och mångskiftande konsertutbud för en stor och entusiastisk publik.

Malmö SymfoniOrkester (MSO) består av ca 90 anställda musiker på hög internationell nivå som med en ny konsert varje vecka briljerar i ett rikt och mångskiftande utbud. MSO är stolta traditionsbärare av den symfoniska repertoaren, men strävar också efter att föra den vidare in i framtiden. MSO lägger mycket energi på att hålla sig väl framme i de symfoniska trenderna i nuet och utveckla nya konsertkoncept, bl a dataspelsmusik och äventyr med olika teman. Nallekonserterna för de minsta är ett eget varumärke.

 

Internationellt uppmärksammade

Flera inspelningar med Malmö SymfoniOrkester har blivit internationellt uppmärksammade med första pris i tävlingar som Cannes Classical Award och Diapason d’Or. Berwalds symfonier med MSO under ledning av Sixten Ehrling nominerades till ett av världens finaste priser Gramophone Award och utgivningarna med musik av Charles Ives (Naxos) fick lysande kritik och utsågs i oktober 2008 till månadens Editor’s Choice av brittiska musiktidskriften Gramophone.

 

Även Franz Schmidts symfonier (Naxos) med förre chefdirigenten Vassily Sinaisky har uppmärksammats och lovordats av bland annat Gramophone och BBC Music Magazine. Sinaisky är numera orkesterns hedersdirigent. Orkestern har också gjort ett antal barnskivor, senast med Georg Riedel (2009), och är stolta ägare av en Guldskiva (2008) tillsammans med Charlotte Perrelli. Gösta Nystroem-skivan (BIS) med tidigare chefdirigent Christoph König och Malena Ernman Grammisnominerades i kategorin ”Årets klassiska” 2012.

 

Grieg-inspelningarna Music for Strings och Olav Trygvason (Naxos) fick toppbetyg i New York Times både 2012 och 2013, ”…beautifully played by the Malmo Symphony Orchestra of Sweden…”. I augusti 2013 inledde orkestern tillsammans med chefdirigent Marc Soustrot det omfattande arbetet att spela in all symfonisk musik av Camille Saint-Saëns, vilket ska resultera i åtta skivor på Naxos.

Kontakt & öppettider