Meny

KLONK - Leka leta ljud!

Årets viktigaste barnsatsning

En magisk värld utan ord. Bara ljud och synintryck. Den 27 augusti 2016 öppnar åter det interaktiva ljudkonstverket KLONK –Leka leta ljud i Kuben och pågår i cirka en månad.

KLONK är en visuell ljudinstallation som hade premiär på Malmö Live i oktober 2015. Konsertsalen Kuben görs om till en ny värld och golv, tak och väggar förvandlas med ljud, ljus, färg och projektioner. Här kan barn upptäcka allt från grundprinciper för ljud till lekfulla ljudstycken framförda av musiker.

 

Inför årets öppning uppgraderas utställningen. Bland annat flyttar ett ägg in och det finns fler moment att testa och upptäcka. Givetvis möter barnen Klonkarna som fritt gör ljud och undersöker musikinstrument. KLONK är unikt utformat av konstnären Cecilia Sterner.

 

____

INTERVJU MED KONSTNÄREN CECILIA STERNER FINNS ATT LÄSA HÄR.

____

 

Inspirationen till KLONK kommer från Dr. Seuss, en amerikansk barnboksförfattare och filosof vars böcker är fulla av halsbrytande rim och fantasifulla illustrationer. Ambitionen är att väcka en stark lust till eget upptäckande och känslan av att allt är möjligt.

 

Fakta KLONK

Målgrupp: 0-100 år
Var: Kuben, Malmö Live Konserthus
När: År 2016, den 27 och 28 augusti, 3, 4 samt 10 och 11 september, kl 10, 11, 13, 14 och 15.
Utformat av: Cecilia Sterner
Ljudkonstnär: Jean Christophe Morrison
Interaktiva ljud: Skrotorkestern

Galleri

Kontakt & öppettider