Meny
I huvudet på Annika Norlin

I huvudet på Annika Norlin

Du får göra vad du vill, sa hon.

Såhär var det: att Anna Storåkers frågade om jag ville bestämma över Malmö Live i tre dagar. Du får göra vad du vill, sa hon, och det var underbart. Sen kom jag på att det är skitsvårt att göra precis vad man vill.

Man kan ju exempelvis täcka in hela konserthuset i sån där bubbelplast paket kommer i, som besökarna kan komma och knäppa på. Man skulle ju kunna göra en jättestor utställning om amygdala vilket är hjärnans bästa del. Man skulle ju kunna spränga hela budgeten på att få hit alla birollsskådespelare från Broad City


Men till slut tänkte jag: hur skulle det bli om min egen musik skulle översättas i yta och aktiviteter. Jag tänkte på ekvationen mellan hjärta och hjärna och humor och allvar och att jag aldrig kan ta till mig nåt som inte har alla fyra. 

 

Och så tänkte jag att ibland, när man är på en spelning, ser ett tv-program eller en målning, är det som att man helt plötsligt inte står och tittar, man är i stället liksom en del av låten eller tavlan, och det är inte längre som att den framförs av någon annan, det är som att det är man själv som gör det.  Det här letar jag efter i allt jag gör. Jag tror inte att jag alltid lyckas, men det är alltid vad jag vill. Att på olika sätt försöka minska mellanrummet mellan mig och den som lyssnar eller läser.  

Att om vi minskar mellanrummet så kan det som är i mitt huvud lika gärna vara det som är i ditt.


// Annika Norlin

 

 

Program för I huvudet på Annika Norlin – 9-11 oktober 

Här presenteras programmet som Annika Norlin själv valt ut under tre dagar på Malmö Live. För varje evenemang finns en unik sida koppla till evenemanget. Där finns information om evenemanget, tid, plats och eventuellt pris. Det mesta är dock gratis. 

 

Fredag 9 okt

18.00 – Råfilms video/stillbildsutställning + intervju med regissör Julia om videon Can I.

 

19.00 – Konsert med Säkert! & Hello Saferide, Konsertsalen

 

21.30 – Jens Lekman och Malin Nordström spelar skivor, Living Room

 

 

Lördag 10 okt 

13.00 - 15.00 – Gittansånger

 

16.00 - 17.30 – Låtskrivarworkshop med Cecilia Nordlund, Deliscenen

 

18.00 - 19.30 – TV-seriequiz med Johanna Koljonen + Johanna Koljonen intervjuar Annika

 

20.00 - 21.00 – Skambyrån, Deliscenen

 

21.30 - 23.00 – Konsert med Vasas Flora & Fauna, Deliscenen

 

23.00 - 03.00 – Demokratiskt dansgolv, Deliscenen

 

 

Söndag 11 okt

13.00 - 15.00 – Schlagerbrunch/kakfika. Annika spelar skivor till kaffet, Deliscenen

 

17.00 - 18.00 – Samtal med Nadin Al Khalidi om konstnärlighet och frihet, Living room

 

18.00 - 19.00 – Athena Farrokhzad läser poesi och samtalar med Karin Karlsson, Living Room

 

19.00 - 21.30 – Konsert med Annika Norlin och Malmö SymfoniOrkester + gäst Nadin Al Khalidi, Konsertsalen

 

 

Det här händer också under helgen

TEXTER

När jag släppte min senaste skiva The Fox, The Hunter and Hello Saferide tänkte jag först bara släppa den digitalt. Allt kändes tilltalande med det, förutom att det då inte skulle finnas någon booklet man kunde läsa texterna i. 

 

Här föddes iden att göra en hel bok med alla mina låttexter i, som man kunde slöläsa lite när man lyssnade. Boken släpptes på Teg Publishing förra året och heter just Texter.

 

Den här utställningen innehåller utdrag från Texter. Att läsa texten utan att höra musiken blir något helt annat, och att bara läsa utdrag ur texterna blir ytterligare nåt annat.

 

INSAMLING TILL OTTOS MÖTESPLATS I MALMÖ. 
Lördag 10 okt, kl. 15.00 - 16.00

I juli hörde jag på Hedi Frieds sommarprat. Hedi Fried är en författare och psykolog som överlevde fångenskap i både Auschwitz och Bergen-Belsen under andra världskriget.

 

I programmet berättar Hedi Fried om hur kriget tog slut, och hon och de andra överlevande släpptes fria. 

 

“10 000 sjuka och deras anhöriga skulle få komma till Sverige i sex månader med sina anhöriga. (...) Så kom det sig att en vacker dag anlände vi till Malmö. Jag kommer aldrig att glömma den scenen. Lottorna mötte på kajen med varm choklad och smörgås. Det kändes som att hamna i paradiset. Den varma söta chokladen smekte min gom, och smörgåsen fyllde det evigt gapande hålet i min mage. För mig är det än idag den varma chokladen som är synonymt med Sverige.”

 

Idag upplever vi den största flyktingkatastrofen sedan andra världskriget. 


Mötesplats Otto säger: "Många nykomna ungdomar lever i ofrivillig ensamhet och upplever en stor tomhet. Därför behövs Mötesplatsen Otto som Ensamkommandes Förbund driver i Malmö. Hit kommer unga människor som har anlänt till Sverige efter en strapatsfylld förändring i livet och ofta en lång resa för att undkomma krig, fattigdom, rättslöshet och andra orättvisor. Många kommer på sikt att bli en stor tillgång för Sverige men det är viktigt att komma rätt i samhället från början.

 

Till Mötesplats Otto kommer folk för att känna gemenskap och delaktighet, hit kan man vända sig för råd, stöd och vägledning. Här kan alla ha chans att träffa gamla men också få nya vänner. Mötesplats Otto är en plats dit ungdomar med olika ursprung är välkomna oavsett hur länge man bott i Malmö."

 

Nu saknar de pengar till hyra och utrustning för att kunna fortsätta att bedriva verksamheten, ta med det du kan och vill skänka på lördag mellan kl. 15.00 - 16.00 så ser vi till att det hamnar rätt. 

 

"I huvudet på dig själv" Labyrintgata mellan delin och Living Room längs konsertsalen.

Byggd och utformad av scenografen Elias Lanninge.

 

 

Vi ses på Malmö Live. 

 

// Annika Norlin

Kontakt & öppettider