Meny
Gipomusic extended

Gipomusic extended

GirlPowerMusic & Malmö Live Konserthus

Gipomusic syftar till att stödja, inspirera och stärka unga tjejers självkänsla genom skapande av texter till musik och samtidigt ge dem en språngbräda ut i musiklivet. Detta genom att anordna workshops och publika konserter.

Efter tre lyckade genomföranden av projektet i Lund och Stockholm kommer Gipomusic nu till Malmö och Malmö Live Konserthus. I ett samarbete mellan Mejeriet i Lund och Malmö Live kommer två workshops med fokus på artisteri och låtskriveri att genomföras. Projektet avslutas med en häftig helkväll i Kuben på Malmö Live med filmvisning och konsert där de medverkande tjejerna från Gipomusic framför sina låtar.

 

Målgruppen för GipoMusic är musikintresserade tjejer och transpersoner i åldern 15-21 år. För de som håller på, precis börjat eller skulle vilja komma igång. Inga förkunskaper krävs. 

 

Initiativtagare till Gipomusic är artisten Irya Gmeyner från gruppen Irya's Playground och musikern Povel Olsson som spelar i bandet The Royal Concept. 

 

WORKSHOP I - VAD GÖR EN LÅT TILL EN LÅT?

En workshop om uttryck och låtskriveri. Varför blir vissa låtar en hit? Vad är första steget till att börja skriva en låt? Vad är det som gör att vi orkar fortsätta trots motgångar? Vad får en att hålla uppe tron på sig själv? 

Datum: 29 september kl. 18.00-20.00
Plats: Kanalscenen på Malmö Live
Anmälan göras via formuläret nedan. Kom ihåg att det är först till kvarn som gäller då vi har 25 platser per workshop.

WORKSHOP II - VAD BETYDER ATT LYCKAS SOM ARTIST?

En workshop om vem du är och vad som driver dig som artist. Varför lyckas vissa artister och andra försvinner i bruset? Vad betyder att lyckas? Vad bör en tänka på för att verka som artist? Finns det fallgropar? Vad betyder drivkraften och hantverket? Hur tänker bokningsbolag, managers och skivbolag när det signar artister de vill jobba med? På vilket sätt vill du nå ut med din musik? 

Datum: 13 oktober kl. 18.00-20.00
Plats: Greenroom på Malmö Live
Anmälan göras via formuläret nedan. Kom ihåg att det är först till kvarn som gäller då vi har 25 platser per workshop.

GIPOMUSIC CONCERT - AVSLUTNINGSKONSERT

Projektet avslutas med en helkväll med visning av Peter Hallins film om Gipomusic, ”Vägen till exit från verkligheten”, samtal och konsert där de medverkande tjejerna från Gipomusic och tidigare Gipoprojekt framför sina låtar uppbackad av en maffig kör! Varmt välkomna alla nyfikna eller redan invigda! 

Datum: 10 november kl. 19.00-21.00
Plats: Kuben på Malmö Live
Biljetter: Fri entré för alla under 25 år. 50 kr för alla över 25 år. 
[Biljettsläpp 22 augusti]

Skolklasser är välkomna att komma fritt, boka plats genom att maila till Julia Brandelius på julia.brandelius [at] malmolive.se 

ANMÄLAN

Det går inte längre att anmäla sig.

Senast uppdaterad 2017-11-02

Kontakt & öppettider