Meny

Coronaanpassat program

Frågor och svar

 

Om programmet - Innehåll

Vilka konserter och arrangemang erbjuds för 50 personer på plats, och vilka kommer att streamas?

Det blir ett spännande liveprogram nästan varje veckodag på kanalscenen – med olika tema – och ett fåtal konserter på andra scener i Malmö Live. Onsdagarnas morgonkonserter ska dessutom livestreamas. Malmö SymfoniOrkesters torsdagskonserter kommer att livestreamas i det digitala konserthuset en period till, det vill säga utan publik i konsertsalen. De kommer dock att återutsändas på lördagar. De så populära konsertintroduktionerna spelas in och erbjuds också i det digitala konserthuset.

 

Hur ser planeringen ut framåt, hur lång tid i förväg vet ni hur programmet kommer att se ut eller ändras?

Vi planerar just nu för, och beslutar om ett nytt program ungefär en till två månader i taget. Givetvis utifrån Folkhälsomyndigheternas riktlinjer (i enlighet med regeringsbesluten) och beslut från våra ägare Malmö stad. Vi är ändå så pass flexibla att vi kan ändra en del av programmet med ungefär 14-dagars varsel. Vi arbetar parallellt med olika alternativ utifrån möjligt publikantal. Program kan förstås ställas in eller ändras av andra orsaker, till exempel gör vi fortfarande en del uthyrningar med externa arrangörer.

 

Kommer innehållet i den nya säsongen för MSO att förändras?

Närmast har vi behövt justera programmet för september och oktober, beroende på möjligheten att sätta samma orkestern. I september närmast, kommer dessa konserter att livestreamas på torsdagar. Konserterna Schubert & Schumann samt Sibelius femma & sexa kommer att repriseras lördagen efter konserten kl. 13.00 . Vi hoppas verkligen på att kunna öppna för publik även till dessa konserter igen, så snart det blir möjligt!

  

Är det skillnader mellan MLK och MSO:s och externa arrangörers konserter?

Ja, beslut kring konserters genomförande och publik tas utifrån varje enskilt evenemang.

 

 

 

Biljettfrågor

 

Vad kostar biljetterna till det nya programmet och hur bokar jag biljett?

Det streamade utbudet är gratis, liksom de flesta av alla konserter och arrangemang som sker på och omkring Malmö Live. Ett fåtal konserter är det entréavgift till, vilka det är framgår på hemsidan. Till samtliga konserter och arrangemang i det nya programmet behövs det biljett. Bara så kan vi ha koll på antalet besökare. Alla biljetter bokas på www.malmolive/program. Vi tar inte emot bokningar via mejl.

 

När släpps biljetterna och hur många biljetter kan jag boka?

Biljetterna för de kommande två veckorna släpps på hemsidan tisdagar klockan 12.00. Biljettsläpp till konserter senare i höst annonseras i efterhand. Håll utkik på respektive evenemangssida för mer info gällande biljettsläpp.

Man kan max boka 2 biljetter/person till varje konsert/arrangemang. För barnlördagar och andra arrangemang för barn gäller max 4 biljetter/person. Eftersom många längtar efter kulturupplevelser vill vi att många också ska kunna komma. Därför om du skulle få förhinder, ska du avboka dina biljetter senast kl 15:00 sista helgfria vardagen innan konserten/arrangemanget skulle äga rum via biljettcenter [at] malmolive.se

Du kan förstås också ge bort dem till någon annan. En s k no showavgift på 100 kr/biljett kommer annars att tillämpas.

 

När stänger biljettförsäljningen till respektive evenemang?

Biljettförsäljningen för respektive evenemang stänger dagen innan kl. 15.00. Konserter som spelas lördagar - måndagar stänger försäljningen på fredagar kl. 15.00

 

Vad händer om jag får förhinder?

Om du skulle få förhinder måste biljetten avbokas senast dagen innan kl 15. Spelas konserten lördagar - måndagar måste du avboka senast fredag kl 15. Om du inte hört av dig tillämpas en No show-avgift på 100 kr per biljett.

Du kan förstås också ge bort dina biljetter till någon annan.

 

Vad innebär det för mig som MSO-abonnent? Får jag ersättning för konserter som ändrats?

Vi fortsätter ta hand om situationen så som vi gjorde i våras. Det innebär att vi räknar ihop alla konserter som inte blivit av, och du får ett presentkort på summan för samtliga inställda konserter i ditt abonnemang. Eftersom vi ännu inte vet när vi kan erbjuda MSO-konserter med publik i konsertsalen, kan vi ännu inte svara på exakt vilka konserter som berörs.

  

 

 

Restauranger & servering

 

Kan man köpa mat och dryck?

Det går att förbeställa både dryck, snacks och tilltugg via vår hemsida. Baren/serveringen i övrigt på plats är fortfarande stängd en period framöver. Din beställning serveras till ditt bord så att du kan avnjuta den under konsertens gång.

 

När stänger bokningen?

På tisdagar kl. 10.00 så stänger pausbokningen för onsdagens och torsdagens konserter. På torsdagar kl. 10.00 så stänger pausbokningen för kommande fredags-, lördags-, söndags-, måndags- och tisdagskonserter.

 

 

 

 

Säkerhet och garderob

När nu Malmö Live Konserthus öppnar igen vill vi göra det så säkert som möjligt för våra besökare och vår publik. Våra stora, rymliga och luftiga foajéer välkomnar dig som vill besöka oss, förutsatt att du är frisk och inte har några covid19-symptom. Naturligtvis är det viktigt att vi fortsätter hålla avstånd, och förutsättningarna för att kunna göra det är mycket goda här på Malmö Live. Samtliga ytor städas ofta av kunnig personal, och här och var finns också stationer med handsprit när vi har arrangemang. Vid arrangemang på Kanalscenen spärras en avgränsad yta av för dessa. I Konsertsalen och Kuben är det enkelt att hålla avstånd med endast 50 personer i publiken.

 

Hur kommer era entréer att vara öppna?

Våra entréer är öppna dagtid på vardagar samt kvällstid/helg vid de tillfällen det sker arrangemang.

 

Finns det publikvärdar på plats?

Ja, våra publikvärdar bevakar så att antalet inte överskrids samt att olämplig köbildning inte uppstår.

 

Är toaletterna öppna?

Här finns många toaletter att tillgå samt här och var också stationer med handsprit när vi har arrangemang.

 

Är garderoberna öppna?

Nej, du får gärna ta med dina ytterkläder in till platsen för arrangemanget, garderoben kommer inte att vara öppen.

 

Medarbetare, orkester och artister
Den allmänna uppmaningen att stanna hemma vid symptom gäller även medarbetare, orkester och artister. Det kan medföra att ändringar i programmet sker med kort varsel. Vi ber om er förståelse för detta.

Anpassad verksamhet
All verksamhet genomgår löpande riskbedömningar och vi följer händelseutvecklingen noggrant. Självklart anpassar vi verksamheten efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Malmö stads direktiv. Skulle det komma nya riktlinjer kan vi agera snabbt.

Allmän info smittskydd
Vi informerar om att stanna hemma om man vid tiden för sitt besök tillhör en riskgrupp, har eller nyligen haft symptom som exempelvis feber, hosta eller snuva.

 

Samlad information om coronaviruset


På Folkhälsomyndighetens hemsida finns frågor och svar om till exempel symptom på smitta och hur viruset smittar.
Frågor och svar om coronaviruset från Folkhälsomyndigheten

 

Har du frågor om coronaviruset covid-19 kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13. All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

Region Skånes information om beredskapen i Skåne
Beredskap i Region Skåne om coronaviruset sprids

 

Personer som har rest i de utsatta områdena och uppvisar symptom ska kontakta sjukvården genom att ringa till 1177. 
Det finns ingen anledning att stanna hemma om du är frisk.

 

På krisinformation.se finns de ansvariga myndigheternas information om coronaviruset.
Information om coronaviruset på krisinformation.se

 

 

Senast uppdaterad 2020-08-27