Meny
Symfonikursen LIVE!

Symfonikursen LIVE!

Symfonikursen Live för elever i årskurs 4-5

Barn som växer upp i Skåne får uppleva och lära sig om orkesterns värld och lyssna till en konsert med Malmö SymfoniOrkester i Konsertsalen på Malmö Live. De får möta professionella musiker från MSO samt upptäcka sin egen förmåga till musicerande.

Malmö Live Konserthus erbjuder elever i åk 4-5 i Skåne, Symfonikursen Live läsåret 2018/2019. Symfonikursen Live består av tre delar och kan genomföras i olika turordningar. 

 

PDF iconKlicka här om du vill ladda ner information om Symfonikursen Live som en pdf

 

Besök av en musiker i skolan

Varje skola får besök av en musiker från Malmö SymfoniOrkester tillsammans med en musikpedagog från Malmö Live. Alla deltagande elever och lärare på respektive skola ses på lämplig plats som aula, matsal eller liknande.

 

Besöket går ut på att eleverna ska få lära känna en professionell musiker från MSO, ställa frågor om musikerns vardag, hur man blir musiker osv. Besöket inleds med att musikern står bakom en skärm och spelar för att visa hur det kan vara att söka jobb i en professionell orkester. Eleverna har före besöket fått möjlighet att förbereda frågor utifrån en lärarhandledning som skickats ut till klasserna.

 

Skolkonserter med Malmö SymfoniOrkester på Malmö Live

Alla klasser kommer till Malmö Live och går på en skolkonsert. Konserten utformas utifrån ett pedagogiskt perspektiv och eleverna har haft möjlighet att förbereda konsertbesöket på hemmaplan med hjälp av lärarhandledningen.

 

Studiebesök på Malmö Live med instrumentprovning m.m.

Varje klass (en klass i taget) kommer på studiebesök till Malmö Live. Tillsammans med musikpedagogerna upptäcker eleverna huset, får lära sig om orkesterns uppbyggnad, vilka instrument som finns representerade i orkestern, provar på att få ljud i olika orkesterinstrument. Vi spelar tillsammans och om tillfälle ges smyger vi in i konsertsalen och lyssnar en liten stund när orkestern repeterar.

 

Kanske samma musiker som besökt klassen tidigare kommer och hälsar på under besöket.

 

Information och bokning

Symfonikursen Lives tre delar planeras i samråd mellan skola och Malmö Live så att varje upplägg skräddarsys efter dess förutsättningar. Kursens moment kan genomföras i olika turordning och efter genomgången kurs får alla elever ett diplom. 

 

Upplägget av kursen lämpar sig väl för delfinansiering genom Skapande skola-medel och/eller inom ramen för kommunala kulturgarantier. 

Kostnaden för att deltaga i kursen är 3 750 kr per klass.

 

 

För mer information och bokning, kontakta: 

 

Anna Jeppsson

barnkultursamordnare:

Email: anna.jeppsson [at] malmo.se

Telefon: 0709-173812

 

Katarina Nilsson Bremer

ansvarig musikpedagog

Email: katarina.nilssonbremer [at] malmolive.se

Telefon: 0733-62 16 17

Kontakt & öppettider