Meny
OKII NAMI

OKII NAMI

Ett experimentellt musikrum för alla som fyllt sju!

Prova experimentella instrument som aerodrums eller varför inte trumpet eller violin? I det fantasieggande Okii Nami-rummet på plan 4 i konserthuset kan barn från 7 år prova olika instrument tillsammans med Malmö Lives musikpedagoger. Inträdet är fritt och det kostar heller inget att prova instrumenten.

Här finns både experimentella instrument som aerodrums och theremin, men också flera av de traditionella orkesterinstrumenten som violin, trumpet och trombon. Fokus har satts på att göra musiken tillgänglig för alla.

 

Namnet Okii Nami kommer från japanskans ord för ”havsvåg” och det syftar på ljudvågornas rörelser och Malmö Lives närhet till havet. Även på andra plan har inspirationen kommit från Japan. Utanför rummet hänger stora origamifåglar. Men istället för de japanska tranorna hänger vikta fiskmåsar som en förankring i svensk miljö. Rummet är formgivet av barnkulturdesignern Sara Stiber och scenografen Ilkka Häikiö.

 

För de barn som inte har åldern inne finns det en egen avdelning där de också får prova instrument. På vardagar fylls Okii Nami av skolklasser inom ramen för Malmö Lives Skapande Skola-projekt ”Symfonikursen Live” för årskurs 4 och 5.

 

För att alla ska få en bra och givande upplevelse kan vi inte ta emot sällskap som är större än 10 personer.

 

  

Vi stödjer Okii Nami-verksamheten

Okii Nami genomförs med finansiellt stöd från Sparbanksstiftelserna Skåne, Färs & Frosta och Finn, Swedbank samt Elly Berggrens stiftelse.

 

Sponsorer logotyper

Galleri

Senast uppdaterad 2019-10-07

Kontakt & öppettider