Meny

Barn & Unga

Ett av Malmö Live Konserthus fokusområden!

På Malmö Live finns ett brett utbud för barn, unga och familjer. Flera aktiviteter är det fri entré till men man kan behöva anmäla sig i förväg via hemsida eller e-post. En del aktiviteter arrangerar vi tillsammans med andra, men många ingår i Malmö Lives eget utbud. Välkommen att möta musiken, hela familjen!

För barn & familjer

I helgöppna musikverkstaden Okii Nami kan barn från sju år utan kostnad prova på experimentella och traditionella instrument medan yngre syskon kan testa annat musicerande. Fri entré är det även till helgarrangemang som musik quiz och sing a-long som ordnas med jämna mellanrum, liksom till återkommande ljudkonstverket Klonk – ett parallellt musikuniversum för barn i alla åldrar. Bland konserterna för den yngre publiken märks särskilt våra populära Nallekonserter.

 

I samband med helger ordnas alltifrån spökfester till julkonserter för de mindre barnen och sommartid har vi under en del somrar kunnat arrangera musikkollo för barn i 11-12 års-åldern. 

 

För unga

Enbart för tjejer finns nystartade nätverket Girlpower Malmö och för musikintresserade lite äldre ungdomar finns nätverket 040Live. Förutom att ordna konserter, talangtävlingar och andra musikhappenings bidrar de i programsättningen på Malmö Live.

 

För skolor

En av våra nyheter senare år är Symfonikursen Live för skolbarn i åk 4 och 5 i hela Skåne. I olika steg upptäcker de sin egen förmåga till musicerande, möter och lyssnar på professionella MSO-musiker – både hemma i klassrummet och i konsertsalen på Malmö Live. Där deltar tusentals skolbarn varje år i de festliga avslutningskonserterna för Malmö Kulturskolas Tvåornas kör i en kokande konsertsal fylld av stolta anhöriga och vänner. Lika stämningsfullt är det under Sida vid sida-konserterna då barn från Kulturskolans El Sistema-verksamhet framträder tillsammans med sina förebilder i MSO som de regelbundet övar med.

 

Senast uppdaterad 2018-10-29

Kontakt & öppettider