Tillsammans med Nalle får barn och familjer uppleva klassisk musik när Malmö SymfoniOrkester på ett lekfullt sätt framför symfoniska verk i stora konsertsalen. Nalle tar oss också med på äventyr och lär oss mer om instrumenten i symfoniorkestern och gästar i andra uppsättningar för barn och familj.

Nallekonserter med MSO

Att gå på Nallekonsert är ett kul och populärt sätt för generationer att umgås och njuta av musik tillsammans! Inte minst för att det är med hela Malmö SymfoniOrkester och olika gästande artister och kulturprofiler.

På ett lekfullt sätt tas barnen på största allvar i mötet med symfoniorkestern och barnen får en fin introduktion i den klassiska musikens värld. Glöm inte att ta med din egen nalle eller gosedjur av vilken sort som helst!

 

Se vilka konserter som ingår i Nalleserien >>

 

Aktiviteter innan Nallekonserten

Kom gärna i god tid så barnen hinner uppleva allt skoj som händer i foajén på Malmö Live i samband med Nallekonserterna. Vi kommer att pyssla och värma upp inför konserten med Paje och Kattis vid Nallesvängscenen, och lyssna på härlig musik från Kulturskolan på Kanalscenen. Pannkakor finns att köpa i barerna på entréplan. 

Nallesväng

Många barn känner igen våra sångglada pedagoger, Pajje och Kattis. De värmer upp oss musikaliskt inför Nallekonserterna. Välkommen att titta på, sjunga med, klappa och dansa vid scenen Nallesväng mitt emot biljettcentret kl. 10:30, 12:30 och 14:30. 

Nalles pysselhörna

Vid Kanalscenen finns Nalles pysselhörna där barnen kan måla före och efter Nallekonserten. Ofta har Nalle pyssel kopplat till temat på Nalle konserten, men barnen får så klart måla fritt också. I Nalles brevlåda kan barnen posta hälsningar till Nalle.

Kulturskolan underhåller

På Kanalscenen bjuder elever från olika kulturskolor i Skåne på härlig musik. Passa på att lyssna en stund  efter Nallekonserten och kanske väcks nyfikenhet att själv börja spela något instrument?

Pannkakor

Passa på att mumsa pannkakor när ni är på Nallekonsert på Malmö Live Konserthus. Pannkakor finns att köpa i barerna på entréplan i samband med Nallekonserten.

Mer om Nallekonserterna

Nalleserien

Nalle fortsätter sina äventyr på Malmö Live och med en Nalleserie säkrar du din plats för samtliga Nallekonserter under säsongen – samtidigt som du sparar 20% på ordinarie pris.

Nyfiken på musiken med Nalle

I den Digitala barnhörnan kan ni se vår videoserie "Nyfiken på musiken med Nalle". En serie där vi får följa Nalle och hans kompis Harald som nyfiket smyger omkring på Malmö Live och försöker hitta ledtrådar och andra fynd som berättar hur musiken blir till. 

Senast uppdaterat: 2023-02-01