Meny
Nytt köpflöde gör det enklare att köpa biljett

Nytt köpflöde gör det enklare att köpa biljett

Och svårare att göra fel.

Den som ofta köper biljetter hos någon av Malmös fyra kulturinstitutioner Malmö Opera, Malmö Stadsteater, Skånes Dansteater eller Malmö Live Konserthus har kanske redan märkt att vi har börjat uppdatera köpflödet – det vill säga allt som händer efter att du klickat på KÖP BILJETT. Nya uppdateringar ska göras i början av 2019.

Första steget där du som kund fått välja mellan att välja plats själv eller få hjälp av av systemet att hitta bästa plats är borttagen. Nu går vi direkt på platsväljaren för att göra det enklare och snabbare att köpa biljett. Samtidigt visar vi nu hela salongen och du slipper välja och ändra mellan olika sektioner i salongen. Snabb överblick helt enkelt. 

 Enkel översikt över hela salongenSnabb överblick över salongen för att se lediga platser och priser. 

 

Alla pristyper visas direkt

Vi har märkt att många av våra kunder har svårt att hitta rätt pristyp (ordinarie, pensionär, student eller andra rabatter och erbjudande). Därför uppdaterar vi så att samtliga pristyper visas direkt i en lista när man väljer plats. För de konserter vi spelar flera gånger kommer det bli mycket enklare att byta datum. Denna utveckling blir en välkomnad ändring på de övriga institutionerna som spelar få unika produktioner med flera föreställnings/konsertdatum. 

 

Vald plats - prisalternativ

Svårt att missa alla pristyper med nya listningen 

 

Ny meddelandefunktion 

Till utvalda konserter/föreställningar har det redan nu börjat komma upp meddelanden efter att du som kund lagt biljetter i varukorgen. Det kan handla om allt ifrån generell information inför ditt besök till erbjudanden, exempelvis om du köpt biljetter till en förställning/konsert och kan få rabatt om du köper biljetter till ytterligare en specifik föreställning.  

 

Meddelandefunktion i köpflödet
Tydlig översikt med meddelandefunktion för utvalda konserter 

 

Mobilen allt viktigare 

Som de allra flesta företag och organisationer ser även vi att mobilen är den absolut vanligaste enheten att besöka malmolive.se med. Hittills under året har nästan 60% av alla besök på vår hemsida varit via mobilen, samtidigt som det är den sämsta kanalen för att både läsa, navigera och köpa biljett. Därför jobbar vi hårt med att snabba upp sidan, fixa tillgänglighetsproblem, uppdatera menyn och förtydliga evenemangsinformation.  

 

Köpflödet i mobilen förenklas och blir tydligare

 

Vi vill veta vad du tycker 

Har du förbättringsförslag för vår hemsida? Vi tar gärna emot dessa för framtida utveckling. Maila till info [at] malmolive.se och skriv “Webb 2019” i ämnesraden.  

 

Mer för den extra intresserade 

Scenkonstbolagen i Malmö; Malmö Opera, Malmö Live Konserthus, Malmö Stadsteater och Skånes Dansteater, samarbetar i ett gemensamt biljettsystem som heter Tessitura. Systemet är utvecklat av Metropolitan Opera i New York och användas av kulturorganisationer i hela världen. I och med att vi delar biljettsystem betyder det att när du som kund skapar ett användarkonto hos ett av bolagen, gäller det på samtliga bolag. Samarbetet innebär också att du kan köpa biljetter och få hjälp och service i alla våra biljettkassor, oavsett vilken föreställning eller konsert det gäller.  

Senast uppdaterad 2018-12-14

Läs också