Meny
Mycket för barnen på Malmö Live i höst

Mycket för barnen på Malmö Live i höst

I september drar Malmö Lives olika aktiviteter för barn och unga igång, och det ser ut att bli en spännande höst. Förutom Okii Nami, symfonikursen Live och Nallekonserter laddas vi inför några roliga Barnlördagar. Dessutom kan man nu spela ”Musikquiz Malmö Live” via sin mobiltelefon. Flera av aktiviteterna har fri entré, Kanalcaféet är öppet på helgerna och det finns gott om utrymme för barn med spring i benen.

Okii Nami, Malmö Lives experimentella musikrum som nu fyller ett år, har blivit en verklig helgfavorit för många barn och deras föräldrar. Här kan barn från 7 år testa såväl aerodrums och theremin som trumpet, violin, gitarr och andra instrument, och detta med coachning av någon av Malmö Lives musikpedagoger, Katarina Nilsson Bremer och Per Guldstrand.  Inträdet är fritt och det kostar heller inget att prova instrumenten. För yngre syskon finns olika musikpysselaktiviteter i anslutning till Okii Nami som är beläget på våning 4 i konserthuset. Okii Nami har öppet lördagar och söndagar kl 11-15  till och med den 2 december. (Okii Nami genomförs med finansiellt stöd från Sparbanksstiftelserna Skåne, Färs & Frosta och Finn samt Swedbank.)

 

En rad extra fulladdade Barnlördagar arrangeras i september, november och december.

Vid tre tillfällen under hösten bjuds på tre olika barnarrangemang med musik och skapande i olika former. Först ut var ”Musik i rörelse” den 22 september där Andrea Ek Frisks jazziga folk- och världsmusik och dansaren Emelie Bardons trollbindande upptäckar- och vägledarförmåga bjuder på en virvlande resa. Här får var och en utforska dansen i sin kropp och tillsammans hitta dansen för dagen. Rekommenderad ålder upp till 7 år och föreställningar sker kl 13.10 samt kl 14.10.

Den 10 november kommer sångaren och multiinstrumentalisten Dan Svensson med sitt program ”Allt i loopar” och den 8 december är det Grammisbelönade Emma Nordenstam som tillsammans med musikern David Svedmyr ger ”Bästa barnlåtar”.

 

MSO:s populära och alltid efterlängtade Nallekonserter drar igång igen den 13 oktober, som vanligt med tre föreställningar kl 11, 13 och 15. I höstens konsert Nalle och Amadeus följer vi med när Nalle tar reda på mer om sin idol!  Medverkar gör förutom Nalle och Malmö SymfoniOrkester, Sarah Ioannidesdirigent och Teresia Bokor, sopran. Programvärd/konferencier är skådespelaren Peter Fridh, för många bland annat känd som Sunes pappa och från Mysteriet på Greveholm.  Efter konserten kan barn och vuxna som vanligt mumsa på pannkakor i foajén. Nallekonserterna passar barn i åldern 4-7 år och ges under säsongen 2018-19 även 2 mars och 4 maj 2019.  (Glöm inte ta med ditt gosedjur!)

 

En nyhet för säsongen är Musikquiz Malmö Live. Med hjälp av sin mobiltelefon eller  surfplatta kan man nu upptäcka och lära mer om musik, runt om i hela Malmö Live. Frågorna byts ut då och då, dels för att det ska bli roligare att upptäcka något nytt, dels för att frågorna ska hänga ihop med vad som händer på Malmö Live i övrigt just då – eller beroende på säsong/årstid.  Under hösten tillkommer flera olika kategorier. Quizet kan gärna spelas av föräldrar och barn tillsammans. 

 

Malmö Live Konserthus och symfoniorkesterns barnaktiviteter sträcker sig också utanför huset. I Symfonikursen Live besöker musiker från Malmö SymfoniOrkester och våra musikpedagoger skolor och bjuder sedan in klasser som får ta del av musikernas vardag. Eleverna får dessutom prova på att spela olika instrument och upplever en symfonisk konsert med MSO i Konsertsalen på Malmö Live. Kursen vänder sig till mellanstadieklasser i åk 4 och 5 från hela Skåne. Denna aktivitet, liksom Okii Nami, genomförs med finansiellt stöd från Sparbanksstiftelserna Skåne, Färs & Frosta och Finn samt Swedbank.

Senast uppdaterad 2019-04-24

Läs också