Meny
Jesper Larsson ny VD för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm

Jesper Larsson ny VD för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm

Idag offentliggörs att Jesper Larsson, VD och konserthuschef på Malmö Live Konserthus utsetts till ny VD för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Vi i Malmö Live Konserthus styrelse gläds med honom och gratulerar förstås både honom och hans nya arbetsgivare, blivande medarbetare och kollegor. Vi är väldigt stolta över Jesper Larsson – att vår VD och konserthuschef rekryterats till den här viktiga posten är otroligt stort.

 

Naturligtvis ställer det oss inför en stor utmaning; att rekrytera den person som ska efterträda Jesper som chef för denna betydelsefulla mötesplats för kultur i allmänhet och musik i synnerhet och som Malmö Live Konserthus under Jespers tid kommit att utvecklas till.  Jesper Larsson kommer att vara kvar till november och rekryteringen av hans ersättare inleds inom kort.

 

För styrelsen för Malmö Live Konserthus AB, 

Elin Brusewitz, ordförande
Peter Ollén, vice ordförande

 

Mer om Jesper Larsson

Jesper Larsson har varit VD för Malmö Live Konserthus AB sedan hösten 2014 och genomförde 2015 såväl flytten från det gamla konserthuset som invigningen och uppstarten av den nya verksamheten på Malmö Live. Våren 2018 förlängdes hans förordnande att vara i ytterligare fyra år.Jesper Larsson var tidigare VD för Malmö Stadsteater och arbetade dessförinnan som operaproducent för Det Kongelige Teater i Köpenhamn, samt tidigare även som chefsproducent vid Malmö Opera och Musikteater AB.  Jesper Larsson började sin teaterbana i amatörteatergruppen Husvagnsteatern. 1993 startade han tillsammans med Lars Arrhed och Sven Ahlström Ensembleteatern i Malmö. Fem år senare, 1998, anställdes han som producent vid Malmö Opera och Musikteater. Mellan 2003 och 2007 arbetade han som producent vid Det Kongelige Teaters operaavdelning i Köpenhamn och var med och invigde det nya operahuset 2005. Den 1 juli 2007 tog han vid som teaterchef för Malmö Stadsteater tillsammans med Petra Brylander innan han 2014 anställdes som VD för Malmös nya konserthus - Malmö Live Konserthus.  

 

 

Senast uppdaterad 2019-05-14

Läs också