Meny
INTERVJU: Anna Storåkers om "The Color Bars Experience plays Nick Drake"

INTERVJU: Anna Storåkers om "The Color Bars Experience plays Nick Drake"

Den 10 december kommer kammarorkestern The Color Bars Experience till Malmö Live för att framföra musik av Nick Drake tillsammans med soloartisterna Eric Pulido, Mark Gardener och Brian Lopez. Anna Storåkers, programproducent på Malmö Live, svarar på fyra frågor om konserten.

Vilka är The Color Bars Experience?

Det är en fransk kammarorkester som bildades spontant då den franska radiostationen France Musique ville fira 15-års-jubileumet av Elliott Smiths skiva "Figure 8" och bjöd in ett antal musiker i världsklass tillsammans med Jason Lytle från Grandaddy och Troy von Balthazar. Sessionen spelades in och blev en succé i hela Frankrike samt senare runt om i världen.

 

Denna gång kommer gruppen att spela med artisterna Eric Pulido från Midlake, Mark Gardener från Ride och Brian Lopez från Giant Sand. Berätta lite om dessa artister?

– Det är tre mycket intressanta personligheter och sångare som för första gången ska göra något tillsammans. Midlake, Ride och Giant Sand är tre band som drar enorma mängder publik när de spelar, men nu sätts sångarna/bandledarna lite på prov då de naket och avskalat går in i det här projektet utan att vara uppbackade av sina vanliga bandmedlemmar. Publiken kommer nog vara ganska blandad med kammarfolk och unga popfans så det blir en utmaning i sig. Men när Eric Pulido kommer öppna munnen och sjunga de första tonerna då tror jag rummet kommer att vibrera av känslor.


Fokus för konserten är den engelska singer/songwritern Nick Drakes legendariska 70-talsalbum "Pink Moon". Varför är denna skiva intressant att tolka tror du?

– ”Pink Moon” fick egentligen inte den uppmärksamhet den förtjänade när den släpptes, men den blev hyllad världen över efter Nick Drakes självmord vid 26 års ålder. Skivan är den enda han gjort ensam, utan studiomusiker. Texterna speglar väldigt starkt de depressiva tankar han gick och bar på innan han gick bort. Många har kunnat identifiera sig med Drakes ord om livet och varför en ska finnas till.


Nämn tre låtar som du ser fram emot att höra under konserten?

– Jag kommer troligtvis bryta ihop om de spelar ”Things behind the sun”, jag och min pappa har lyssnat på den många bilresor i tystnad och samförstånd. Det är en av de vackraste popmelodier som skrivits. Sedan vet jag att det kommer bli några bonuslåtar som inte är med på ”Pink Moon”. Blir det en version av ”Hazey Jane” I och II kommer lyckan att vara total. 

 

FOTNOT

Konserten "THE COLOR BARS EXPERIENCE PLAYS NICK DRAKE" äger rum i Kuben på Malmö Live den 10 december. Läs mer om konserten här: http://malmolive.se/program/color-bars-experience-plays-nick-drake

Kontakt & öppettider