Meny
Antagen till Malmö Universitet? 5 anledningar varför vi älskar staden!

Antagen till Malmö Universitet? 5 anledningar varför vi älskar staden!

Är du antagen till en utbildning på Malmö Universitet och ska flytta till Malmö? Stort grattis och välkommen till vår underbara stad!

---

Personliga åsikter från: Michaela Ekelund, kommunikatör, Simon Eriksson, grafisk designer, Kenan Ganic, Digital Manager

---

 

Utanför fönstret skiner solen och sommaren har bitit sig fast ordentligt. Vad som kännetecknar en riktig Malmöit är svårt att sammanfatta. Många ligger på Ribersborgsstranden (även kallad Ribban), andra i Pildammsparken (Pildammarna) och många är bara ute och promenerar inne i stan eller vid något av våra många köpcentrum. 

 

På Malmös kulturhus Malmö Live är vi vid skrivandet av denna artikel endast tre personer som jobbar medan våra kollegor har semester – så därför kommer här en högst personlig guide till dig som snart ska flytta till Malmö! ❤️

 

1. Sitta och plugga

Vi tar det viktigaste för en student först, om än det tråkigaste på denna lista: ställen att sitta och plugga på. Förutom att universitetet har massvis med lokaler och utrymmen där en kan sitta i både lugn och oljud rekommenderar vi STPLN: 2000m² studior, verkstäder och eventlokaler i Västra Hamnen. Malmö stadsbibiotek är ett givet förslag där de allra flesta böcker du någonsin kommer att behöva under din studietid finns att låna. Såklart rekommenderar vi även att du som student kommer till oss på Malmö Live. Sitt i sofforna i Living Room och snacka med din arbetsgrupp eller på de höga borden vid fönstret där du får lugn och ro i en kreativ miljö. Glöm inte att ta en paus – vi har pingisbord!

 

2. Smultronställen

Här kommer nu våra personliga favoriter! 

 

Mat

Far i Hatten: god pizza och fantastisk stämning!

Casual Street Food: burgare och fish tacos!

Family Pub: frozen beer, behöver vi säga mer?

Saluhallen: massor av olika sorters mat i Malmö Live-kvarteret

Kitchen and Table + Social Eatery Taqueria: två restaurangar på Malmö Live

Slottsträdgårdens kafé: Malmö, parkernas stad med ett supermysigt café

 

Nattliv

Inkonstfristående kulturscen i Malmö för scenkonst, musik och andra konstformer. Vår samarbetspartner för bland annat efterfesten till konserten med Tony Allen x Jeff Mills

Grand Öl & Mat: upplev Malmös unika live-scen med många lokala band

Plan B: rockklubb med ny ägare som planerar att bygga ut lokalen till att bli fyra gånger så stor med premiär i höst

Kulturinstitutionerna: Malmö Live är hemmascen för Malmö SymfoniOrkester som spelar ungefär en konsert i veckan som du som student har 50% rabatt på. Utöver det bjuder vi också på allt från utställningar, after work och samtal till lunchkör, stand-up och konserter med världsartister. I Malmö finns också Malmö Opera, Malmö Stadsteater och Skånes Dansteater.

 

3. Sporten

Här finns egentligen bara en sak att säga: Malmö FF, mesta mästarna och FC Rosengård. Gillar du hockey är det Malmö Redhawks som gäller! Om du inte fått nog från EM-hysterin i basket, kolla in Malbas.

 

4. Vattenaktiviteter

I innerstan flyter kanalen in mellan gamla Malmö och nybyggda områden. Hyr en båt och upptäck staden från vattnet! Troligtvis kommer du åka utanför Malmö Live, fotovänligt ställe! Är du mer äventyrlig, testa Wakeboard i Västra Hamnen, och gillar du mer att hänga i sanden finns det massvis med beachvolleybollplaner runt om i staden. 

 

5. Malmö Live

Årsredovisningar ljuger inte: 841 evenemang på Malmö Live år 2018. Hos oss finns verkligen något för alla. Kolla alla just nu släppta konserter och evenemang på malmolive.se/program, boka bord på några av restaurangerna på malmolive.se/mitt-besok/restauranger eller kom och häng i vårt vardagsrum! 

 

 

Vi ses på #malmölive

 

--- 

Personliga åsikter från: Michaela Ekelund, kommunikatör, Simon Eriksson, grafisk designer, Kenan Ganic, Digital Manager

 

 

 

Senast uppdaterad 2019-07-12

Läs också