Meny

Barn & Unga

Ett av Malmö Live Konserthus fokusområden!

På Malmö Live finns det alltid ett stort utbud för barn, ungdomar och familjer.

KLONK - leka, leta, ljud

I Kuben arrangerade vi under hela oktober en barnmånad med konserter, konst, workshops och spel under namnet ”Leka leta ljud”. Då kommer Kuben bli ett intearaktivt musikkonsverkt där barnen kommer få möjlighet att på ett kreativt sätt närma sig musik. Inom kort kommer det finnas närmare information om Leka leta ljud.   

"Det här är den absolut största satsningen vi gör i höst. Vi ska totalomvandla Kuben och det blir ett samarbete med Kulturskolan"

Karin Karlsson, övergripande bokningsansvarig för Malmö Live. 

Nallekonserter

Våra älskade Nallekonserter flyttade givetvis med oss från Konserthuset till Malmö Live. Ett enkelt och trevligt sätt för generationer att umgås och en möjlighet för dig att introducera dina barn och barnbarn in i den klassiska musikens värld. På ett lekfullt sätt tar vi barnen på största allvar i mötet med Malmö SymfoniOrkester. Nytt för den här säsongen är att Nallekonserterna regisserats av Helena Röhr. Tillsammans med Helena går vi loss i konsertsalen. Under säsongen inspirerar Helena barn i alla åldrar att uppleva stor musik med hjälp av fantastiska Malmö SymfoniOrkester och Nalle. Och vilken ålder du än har, så får du gärna ta med din egen nalle eller mjukisdjur av vilken sort som helst!

 

Barnlördagar på Malmö Live

Aktiviteter för barn i åldersgruppen 0-16 lördagar kl 14:00-16:00 i Green Room och Kuben på Malmö Live med alltifrån Dj-skola till Barndansa! och repris av succén Barnfesten.

 

Skapande skola

Den kommande säsongen arrangerar vi två olika Skapande Skola-projekt. Rytmen i blodet är ett Skapande Skola-projekt för högstadiet med Malmö SymfoniOrkester MSO och SKROT är ett musik- och teknikvänligt Skapande Skola-projekt med ett återvinnings- och uppfinnartänk för mellanstadiet

 

El sistema Malmö

Sedan några år tillbaka samarbetar MSO med Malmö Kulturskolas El Sistema-verksamhet. Medlemmar ur orkestern fungerar regelbundet som inspiratörer ute i verksamheten och vid olika tillfällen medverkar El Sistema-elever tillsammans med MSO.

 

 

 

 

Har du några frågor/tips till vår barnverksamhet är du välkommen att maila till: barn [at] malmolive.se

Kontakt & öppettider